Megduplázta nyereségét a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) tavalyi adózott nyeresége 176,3 millió forintot tett ki, több mint kétszeresét a 2016-os 72,9 millió forintnak, az EBITDA (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti) eredmény 465,9 millió forint volt, az egy évvel korábbi 382,8 millió forint után - ezekkel a fő számokkal hagyta jóvá a BÉT szerdai éves rendes közgyűlése az elmúlt évről készített beszámolót.
Domokos László, 2018. május 23. szerda, 13:34
Fotó: Napi.hu

A közgyűlés döntése alapján a társaság nem fizet osztalékot, a 2017-es évi nyereség az eredménytartalékba kerül, és a piacfejlesztési stratégia folytatására fordíthatják - írta az MTI.

Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) elnök-vezérigazgatója kiemelte: tavaly jelentősen emelkedett a tőzsde kapitalizációja, 2017 végén a részvénypiaci kapitalizáció a GDP 22 százalékára nőtt. A múlt évben a budapesti börze it-fejlesztései 175 millió forintot tettek ki.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK