A tavalyi év egészét tekintve 14,8 milliárd forintos árbevételén 448 millió forintos adózott eredményt ért el, ami jelentős javulást jelent az egy évvel korábbi 28 milliós veszteséghez képest.

A 95 százalékban a PannErgy tulajdonában lévő társaság EBITDA-ja éves összehasonlításban 18 százalékos javulás mellett 2 milliárd forintra bővült.
A gyorsjelentés szerint összességében a tavalyi kedvező gazdasági mutatók a sikeres piacbővítésnek, illetve a termékszerkezet kedvező változásának köszönhetőek.

Az év során a kamatráfordítások jelentősen csökkentek, a pénzügyi eredményt az előző két évinél kisebb mértékű, összességében 105 millió forintos negatív árfolyam-különbözet terhelte.

Az alapanyagárak viszont a negyedik negyedévben csak a polipropilén termékek esetében csökkentek kis mértékben, a PVC porok és Polisztirol granulátumok ára tovább emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!