Megfelelt a várakozásoknak az Egis eredménye

A várakozásoknak megfelelő, 4,68 milliárdos adózott eredménnyel zárta 2010/11-es üzleti évének első negyedévét az Egis.
NAPI, 2011. február 9. szerda, 17:54
Fotó:

A társaság valamennyi fontosabb piacán érezhetően növelte eladásait, a stratégiailag nem kiemelt hatóanyagszállításokban pedig egyenesen duplázódott a kivitel értéke.

A gyógyszergyár konszolidált árbevétele 16,5 százalékkal emelkedett és megközelítette a 32  milliárd forintot. A belföldi forgalom 10 százalékkal emelkedett és 8,8 milliárd forintot tett ki, az export forintértéke 19 százalékkal nőtt.

Az Egis üzleti eredménye 4,38 milliárd forint volt (+23 százalék), ami megfelelt az elemzők várakozásainak.

Az adózás előtti eredmény 4,860 milliárd, az adózott profit 4,68 milliárd forint lett, utóbbi 13 százalékos emelkedésnek felel meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK