Megfelezte MTelekom-pakettjét a JP Morgan

A korábbi felére, 5 százalék alá csökkentette MTelekom-részesedését a JP Morgan Chase Bank - közölte a Magyar Tőkepiac.
NAPI Online, 2007. szeptember 12. szerda, 13:38
Fotó:

Az UniCredit Bank Hungary Zrt. - a JP Morgan Chase Bank helyi letétkezelő bankja - bejelentette, hogy ügyfelének befolyása a Magyar Telekomban a korábbi 9,97 százalékról 4,98 százalékra csökkent szeptember 10-én, vagyis a társaság 51 648 675 darab Telekom-részvénytől vált meg.

A JP Morgan a Magyar Telekom törzsrészvényei vonatkozásában a másodlagos értékpapírok (ADR-ek) kibocsátójaként közreműködik, és a fenti mértékű befolyással az ADR-tulajdonosok mint kedvezményezettek javára rendelkezik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK