A részvénypiac forgalma az átlagosnál alacsonyabb, 7,2 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest - írja az MTI.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője elmondta, hogy délelőtt jelentős mínuszban voltak az európai tőzsdék, délutánra azonban megfordult a hangulat, a német DAX index például a BÉT zárása előtt már 0,6 százalékos pluszban volt. Emelkedéssel zárt a magyar tőzsde is.

QP | Quality Placement

A délelőtti rossz hangulat oka az volt, hogy Irán amerikai támaszpontokat bombázott Irakban. Úgy tűnik azonban, hogy a helyzet nem fog eszkalálódni - mondta a vezető elemző. Hozzátette, Donald Trump amerikai elnök délután beszél a helyzetről, ami meghatározhatja a csütörtöki kereskedést Európában.

A Mol 16 forinttal, 0,56 százalékkal 2888 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 170 forinttal, 1,16 százalékkal 14 870 forintra nőtt, forgalmuk 3,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 5,50 forinttal, 1,25 százalékkal 444,50 forintra emelkedett, forgalma 138,1 millió forint volt.

A Richter-papírok ára 95 forinttal, 1,53 százalékkal 6320 forintra nőtt, forgalmuk 1,6 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3779,28 ponton zárt szerdán, ez 11,58 pontos, 0,31 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!