Meghozta az olajszomjat a GDP-adat

Az olaj ára tartós csökkenést követően ismét növekedésnek indult a nap folyamán napvilágot látott kedvező amerikai makroadatok és pozitív befektetői hangulatnak köszönhetően.
NAPI, 2009. július 31. péntek, 18:55
Fotó:

Az olaj világpiaci ára az elmúlt pár napban jelentős ingadozást mutatott. A New York-i kereskedésben a mai nap folyamán 69 centtel drágult, így a nyersolaj hordónkénti ára 67,63 dollárra emelkedett.

Elemzők véleménye szerint az olaj árának növekedéséhez legfőképpen a dollár gyengülése és a részvénypiacot növekedése járult hozzá. Az elemzők a piacok jelen helyzetében nem számolnak az olaj árának jelentős mértékű esésével a jövő hét folyamán sem.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK