Kedd délutánra 295,68-ig gyengült a forint az euróval szemben, ez 0,36 százalékkal volt magasabb az egy nappal korábbi szintnél. A kamatdöntés előtt viszonylag jól tartotta magát a magyar deviza 294 körül, majd onnan indult gyengülésnek. A dollárral szemben 226,32-ig esett a magyar fizetőeszköz, míg a svájci frank a nap második felében 242,81 forintba került. Az euró a hétfő esti nagy esés után ingadozott a dollárral szemben, a nap második felében Ben Bernanke Fed-elnök szenátusi meghallgatása mozgatta a devizapárt.

A forint szempontjából a hét legfontosabb eseménye az új jegybankelnök megnevezése lehet, a várakozások szerint a kormányfő péntek reggel említi először jelöltjének nevét. A piac egyelőre majdnem biztos abban, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kerül a jegybank élére, a pénteki hírek azonban komoly mozgást hozhatnak a forint piacán.

A magyar kötvénypiaccal kapcsolatban azt érdemes kiemelni, hogy az ÁKK kedden a tervezettnél 10 milliárd forinttal több, 60 milliárd forintnyi három hónapos diszkont kincstárjegyet adott el csökkenő hozam mellett, ami elsősorban a kamatcsökkentési várakozásoknak szólt. A másodpiacon a rövid futamidőkön tovább estek a hozamok, az éven túli papírok hozama viszont emelkedett, legnagyobb mértékben a tízéves hozam, 5 bázisponttal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!