A korábban tervezett 190 helyett 160 forinton rögzítenék két évre a svájci frank árfolyamát a devizahiteleseknek; a bankok önként írják alá azt, hogy 2013-ban és 2014-ben is fizetik a bankadót; mégsem a bankadót, hanem annak alapját lehetne csökkenteni csak a kkv-knak nyújtott hitelek és lakáshitelek bizonyos állománynövekedésével. Ezek voltak azok pontok, amelyeket a Bankszövetség nem tudott elfogadni, és amelyekről most a piaci szereplők azt gondolják, diktátum formájában fogják lenyomni a bankok torkán.

A Reuters Müller Jánost a Bankszövetség szóvivőjét idézi, aki csak annyit mondott, a tárgyalások nem fejeződtek be, és a Bankszövetség tovább akarja folytatni a tárgyalásokat és mindképp a megegyezésre törekszik a kormánnyal.

A negyed kettőkor megjelent jelentés után meredeken esni kezdet a forint árfolyama. Egy euróért fél kettőkor még 268 forintot kellett adni, majd egy óra alatt másfél forintot ugrott az árfolyam, jelenleg 269,50-en áll.

A svájci frank jegyzése ezzel párhuzamosan 215 forintra emelkedett a bankközi devizapiacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!