A keddi nyitás után 18 103 pontig erősödött a BUX index, ez 1,2 százalékkal volt magasabb a hétfői záróértéknél. A forgalom kimondottan élénk volt a nap elején, az OTP, a Mol és a Magyar Telekom is jócskán 100 millió forint feletti üzletkötést mutatott fel fél óra alatt.

A vezető részvények pozitív hangulatban kezdték a napot, a Mol 1,5 százalékkal 16 500 forintig drágult a nyitás után, míg az OTP hasonló mértékben 4473 forintig erősödött. A Magyar Telekom 411 forintos árfolyama két forinttal volt magasabb a hétfői zárószintnél.

A gyógyszergyártók piacán is a vevők kerültek fölénybe, a Richter 33 510 forintos ára 0,3 százalékkal volt magasabb a tegnapinál, míg az Egis egy százalékkal 18 785 forintig emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!