A meghatározó európai börzéken ismét az egyre valószínűbb szíriai katonai beavatkozás kelt félelmeket, így a befektetők inkább szabadulni igyekeznek az értékpapíroktól. A keddi gyengülést követően az indexek fél százalék körüli mínuszokat mutattak szerdán 11 óra magasságában.

Az egyes papírok között a Ryanair több mint 10 százalékkal zuhant, miután profit-figyelmeztetést adott ki a légitársaság - a hírre az egész szektor gyengült.

Többnyire nem befolyásolták érdemben a kereskedést a makroadatok. A reggel megjelent, vártnál kedvezőbb kínai szolgáltatóipari pmi után Németországból is hasonló adat érkezett, az eurózónás mutató viszont gyengébben alakult.  A 11 órakor megjelent második negyedéves eurózónás GDP-adat negyedéves összevetésben a vártnak megfelelő 0,3 százalékos bővülést mutatott, viszont éves összevetésben a várt 0,7 százalékos visszaesés helyett csak 0,5 százalékkal zsugorodott a devizaunió GDP-je.

Valószínűleg jelentősen visszavethette ugyanakkor a vételi kedvet a gyengécske eurózónás kiskereskedelmi adat, amely a várt 0,3 százalékos helyett 1,3 százalékos zuhanást jelzett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!