Megint a fogyasztókban bíznak

A tengerentúli tőzsdeindexek a pozitav tartományban mozogtak a kereskedés második harmadában.
NAPI Online, 2008. május 8. csütörtök, 19:37
Fotó:

Az Egyesült Államok irányadó indexei koraeste a pozitív tartományban mozogtak, a DJIA 0,4, az S&P 500 0,2, a Nasdaq pedig 0,5 százalékkal szerdai záróértéke felett állt.

Az optimizmus elsősorban a kiskereskedelmi diszkontláncoknak köszönhető, hiszen mind a piacvezető Wal-Mart, mind a szektortársai arról számoltak be, hogy bár a fogyasztói szokások átalakulóban vannak a tengerentúlon, a költési hajlandóság a várakozásoknál nagyobb mértékben nőtt áprilisban.

Ugyancsak emelte a hangulatot a washingtoni munkaügyi minisztérium bejelentése, miszerint az elmúlt hét során csökkent a munkanélküli segélyért először folyamodók száma. Bár a most közölt adatok a 370 ezres prognózisnál jobbak lettek, optimizmusra mégsem adnak okot, hiszen a kormány múlt heti közleménye szerint az Egyesült Államokban immár negyedik hónapja tart a munkaerőpiac szűkülése; a kedvezőtlen gazdasági helyzet arra kényszeríti a cégeket, hogy csökkentsék emberállományukat. A munkanélküli segélyért először folyamodók havi mozgóátlaga 364,5 ezerről 367 ezerre nőtt áprilisban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK