Megint a Mol volt a tőzsde kerékkötője

Kismértékű gyengüléssel zárta a pénteki kereskedést a Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, a nap vesztese a Mol lett, mely másfél százalékkal lett olcsóbb. A többi vezető részvény a Richter kivételével pluszban zárt, forgalomban pedig az Egis teljesített meglepően jól.
Beke Károly, 2013. október 11. péntek, 17:22
Fotó: Napi.hu

A BUX index 18 638 ponton fejezte be a múlt hetet, ez 0,2 százalékkal volt alacsonyabb a csütörtöki záróértéknél. A forgalom az átlagnak megfelelő volt, 9,3 milliárd forint cserélt gazdát. Ezen belül kimondottan jó napja volt az Egisnek, mely 2,9 milliárdos érdeklődést regisztrált.

A vezető részvények közül továbbra is a Mol a piac leggyengébb láncszeme, az olajpapír pénteken másfél százalékkal 15 160 forintig esett vissza. A céggel kapcsolatban továbbra is a horvát INA tulajdonrészének sorsa kérdéses, a kockázatokat jól jelzi, hogy a Standard & Poor's hitelminősítő negatív figyelőlistára vette a részvényt, így a leminősítés veszélye is fenyeget. Az OTP 0,9 százalékkal 4360 forintig drágult a nap végére, míg a Magyar Telekom 294 forintos árfolyama két forinttal volt magasabb a csütörtökinél.

A gyógyszergyártók felemás napot zártak, az Egis 0,2 százalékkal 27 830 forintig kapaszkodott fel, a Richter 4100 forintos árfolyama viszont fél százalékkal elmaradt az előző napitól.

A nap szélsőséges kispapírjai között érdemes kiemelni a Futuraqua 6,7 százalékos és az Optisoft 6,6 százalékos szárnyalását, a negatív oldalon pedig a Visonka 16 százalékos zuhanását.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK