Megint elhalasztották a kairói tőzsdenyitást

Ismét elhalasztották - immár sokadszor - a kairói értéktőzsde megnyitását csütörtökön, az értékpapírpiac január 27-e óta van zárva.
NAPI, 2011. február 24. csütörtök, 16:20
Fotó:

Háled Szerri Szejjám, az értéktőzsde elnöke csütörtökön azt közölte, hogy keddig nem nyit ki a börze, de a végső döntést vasárnap hozzák meg. 

A tőzsde munkáját január 27-én függesztették fel, a Hoszni Mubarak azóta már lemondott elnök elleni tüntetések kirobbanásának harmadik napján. Az előző két nap során a vezető részvények EGX30 indexe összesen 17 százalékkal zuhant.

Korábban a tőzsde azt közölte, hogy ha a kereskedés újraindítása után a börze átfogó indexe, az EGX100 öt százalékkal csökkenne, akkor fél órára felfüggesztik a kereskedést, amit még hosszabb időre leállítanak a tőzsdemutató 10 százalékot meghaladó esése esetén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK