Megint gyengülőben a forint

Ismét átlépte a 299-es szintet a forint euróhoz viszonyított árfolyama pénteken délután.
NAPI Online, 2009. február 13. péntek, 14:55
Fotó:

A gyengülésnek nincs különösebb oka, a forint már-már szokásos ingadozása csekély forgalomban, viszonylag eseménytelen piacon történik - mondta el a Napinak Kolba Miklós, az ING devizaüzletágának vezetője.


A csütörtöki, 300 forintot közelítő szintek után péntek délelőtt 295,30 forintra süllyedt az euró jegyzése a bankközi devizapiacon. A forint nem egyedül váltott irányt, erősödtek a feltörekvő piaci devizák is, miután az amerikai börzéken az optimizmus lett úrrá, a dollár pedig gyengült az euróhoz képest, a keresztárfolyam 1,2930 körüli szintre emelkedett. Később a zöldhasú 1,284 körüli szintre erősödött az európai közös devizához képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK