Az European Aeronautic, Defence & Space vállalat búcsút mondott korábban közölt profit előrejelzésének. A védelmi technikai cég újabb megpróbáltatásoknak néz elébe azt követően, hogy veszteségek érték az Airbus SAS utasszállító gép nehézkes fejlesztése során. Az EADS most arról adott hírt, hogy késni fog az A400M harcászati teherszállító repülőgép piacra vitele is. Az EADS részvényeinek árfolyama közel 5 százalékot esett a párizsi tőzsdén a bejelentést követően. Az A400M fejlesztésében felmerülő problémák ugyanis 1,4 milliárd eurós kötbér és egyéb tartozásokat eredményezhet a cégnél, amely összeg a későbbiek során tovább is nőhet, hiszen az A400M az eredeti tervekhez képest akár egy évet is késhet.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!