Megint próbálkozik a Telekom közgyűlés

Összehívta a Magyar Telekom rendes éves közgyűlését, amelyen ismét megpróbálják elfogadni a tavalyi és a tavlyelőtti határozatokat.
NAPI, 2010. március 5. péntek, 10:11
Fotó:

A közgyűlésen napirenden szerepel a 74 forintos osztalékjavaslat és a már bejelentett sajátrészvény vásárlás mellett a tavalyi és a tavalyelőtti közgyűlés határozatainak ismételt elfogadása is. Erre azért lehet szükség, mivel korábban kisrészvényesek bíróságon megtámadták az említett két közgyűlés határazatait, s azok végrehajtását a bíróság felfüggesztette.

A sajátrészvény vásárlásról további részleteke nem derülnek ki a cég meghívójából. Amint arról korábban írtunk, a jegyzett tőke 10 százalékáig kérne a Telekom menedzsmentje felhatalmazást a részvényvásárlásra, erre oly módon kerülne sor, hogy a tőzsdén illetve a fő tulajdonos Magyarcomtól arányosan vásárolnának papírokat Így több részvényt vehet majd a cég a fő tulajdonosától, mint a piacon, azonban a tőzsdei vásárlásra ebből jutó nagyjából 4 százalék még így is elég masszív keresletet jelenthetne a jövőben. Az arányos vásárlásra azért van szükség, hogy ne kerüljön sor a Deutsche Telekom leányvállalata befolyásának növekedsére, s ne kelljen nyilvános vételi ajánlatot tenni a közkézen lévő részvényekre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK