A múlt pénteki visszafogott korrekció után ismét erőre kapott a Dow Jones tőzsdeindex: 12 100 pont fölé is benézett, új rekordot állítva fel. Kiemelkedően szerepeltek a Wal-Mart részvényei, a befektetők kedvezően fogadták ugyanis, hogy a kiskereskedelmi óriás visszafogni készül beruházási kiadásait. A Ford lejtőre került, miután 5,8 milliárd dolláros harmadik negyedévi veszteségről számolt be, valamint közölte, hogy újraszámolja az elmúlt több mint öt év eredményadatait.

Londonban a Corus Group részvényei a kezdeti lendületes emelkedés után süllyedésbe váltottak. Az átmeneti erősödést az indokolta, hogy bár az indiai Tata Steel benyújtotta ajánlatát a brit acélgyártóra, sokan arra spekuláltak, hogy megjelennek még versenytársak, amelyek szívesen felvásárolnák a Corust. A befektetők ebbéli optimizmusát hűtötte le a német ThyssenKrupp, amikor közölte:  nem fontolgatja, hogy ajánlatot tegyen a brit társaságra. A brit AstraZeneca gyógyszergyártó papírjai ugyanakkor erősödtek, miután az Egyesült Államok gyógyszer-felügyelete zöld utat adott a társaság egyik, mentális problémák kezelésére szolgáló készítményének.
Az amerikai fizetőeszköz hétfőn erősödött az euróhoz képest, a keresztárfolyam az 1,2610 feletti szintekről 1,2550 környékére süllyedt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!