A kínálat bővítésének mértékéről és idő tartamáról a szeptember 19-i oszakai OPEC-miniszteri találkozó dönt - hangsúlyozta a forrás. Az amerikai kőolajintézet (API) a tegnapi New York-i zárás után hozta nyilvánosságra jelentését, amely szerint csökkennek az USA készletei. Az augusztus 23-ig tartó héten a benzintartalékok 2,1 millió hordóval 207,8 millió hordóra apadtak, a napi kereslet 9,76 millió hordóra nőtt. Az USA-ban irányadó West Texas Intermediate októberi határidőre magyar idő szerint kora reggel 6 centes emelkedés után 28,89 dollár volt a NYMEX zárás utáni távkereskedési rendszerében. Londonban az Európában irányadó Brent októberi határidőre 23 centtel 27,22 dollárra drágult tegnap.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!