A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 43,20 pontos, 0,24 százalékos emelkedéssel, 17 903,95 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 4,3 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott a pénteki záráshoz képest.

Német Sándor, a Buda-Cash Brókerház kereskedelmi igazgatóhelyettese az MTI-nek elmondta: alacsony forgalmú, kivárós nap volt a hétfő a BÉT-en. Az európai és amerikai tőzsdéken jellemző negatív hangulat nem érintette a magyar tőzsdét. A szakértő úgy fogalmazott, hogy az OTP megkönnyebbült, hogy nem ő vette meg az MKB-t, továbbá a Richterben is kisebb mértékű pozitív korrekció volt.

Cinkotai Norbert, a KBC Equitas elemzője szintén kiemelte: a forgalom hétfőn alacsony maradt, ami a nyári időszaknak tudható be. A Richter és a Mol a héten gyorsjelentést tesz közzé, ami nagyobb forgalmat hozhat a tőzsdén, és piacmozgató lehet - tette hozzá. Hétfőn az OTP felülteljesítő volt, de a befektetők elsősorban a Richterre figyeltek, a részvények árfolyama több mint 1 százalékkal erősödött. Az OTP árfolyama a reggeli gyengélkedés után erősödni tudott és végül pluszban zárt - mondta az elemző.

A Mol 60 forinttal, 0,51 százalékkal 11 680 forintra csökkent, 621,1 millió forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 29 forinttal, 0,70 százalékkal 4179 forintra erősödött, forgalmuk 2,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,81 százalékkal 369 forintra esett, forgalma 161,2 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 50 forinttal, 1,28 százalékkal 3950 forintra nőtt, a részvények forgalma 705,3 millió forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1502,47 ponton zárt hétfőn, ez 3,48 pontos, 0,23 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!