Heinrich Schaller, a Wiener Börse igazgatósági tagja a Wirtschaftsblattot úgy tájékoztatta, hogy hivatalos tárgyalások ugyan még nincsenek, de tájékozódó megbeszélések már igen. A szófiai értéktőzsde többségi állami tulajdonban van, a zágrábi viszont kisebb bankok és brókercégek tulajdona, és ez valamelyest nehezíti a privatizációt. A bécsi tőzsdének jelenleg a budapesti mellett a prágai és a ljubljanai értéktőzsdében van többségi részesedése. Az idén január óta a négy tőzsde új holdingstruktúrában működik: a Közép- és Kelet-Európai Tőzsdeszövetség (CEESEG) négy tagja egyenrangú résztvevője a CEESEG AG holdingnak. Utóbbi elsősorban a stratégiai és pénzügyi vezetést látja el, a résztvevő tőzsdék az operatív működésért felelnek. A társaságnál február elején közölték, hogy a CEESEG AG 97,45 százalékra növeli részesedését a ljubljanai tőzsdében. Michael Buhl, a Wiener Börse, egyben a holding igazgatósági tagja korábban elmondta: a CEESEG AG nyitott új tagok felvételére közép- illetve hosszú távon, és alapvetően többségi tulajdon megszerzésében érdekeltek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!