A március végével záródott második pénzügyi negyedév adózott eredménye a szakértők által várt duplája, 269 millió euró volt az egy évvel korábbi 129 millió euró veszteség után.

A szakértők által a leginkább figyelemmel kísért kamat- és adófizetés előtti eredmény (EBIT) több mint 60 százalékkal 309 millió euróra ugrott, felülmúlta az elemzői várakozások átlagában szerepelt 296 millió eurót.

A cég a szeptember végéig tartó pénzügyi évre 1,2 milliárd euró körüli EBIT-eredményre számít az eddig várt mintegy 1 milliárd euró helyett.

A piac kedvezően fogadta a számokat, a társaság részvényeinek árfolyama 6 százalékkal emelkedett a délelőtti kereskedés során.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!