Meglepetéssel szolgált az Allianz

A vártnál nagyobb nyereséget ért el az Allianz a harmadik negyedévben köszönhetően annak, hogy kevesebbet kellett természeti csapásokkal kapcsolatos károkra fizetnie, és kivétel nélkül jól teljesített minden üzletága.
MTI-Eco, 2016. november 11. péntek, 13:59
Fotó: Reuters

Európa legnagyobb biztosítója pénteken közölte, hogy nyeresége a július-szeptemberi időszakban 1,86 milliárd euró volt, 36,5 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Elemzők 1,56 milliárdot vártak.

A működési eredmény 18,2 százalékkal 2,9 milliárd euróra növekedett, miközben a bevétel 0,5 százalékkal 27,7 milliárd euróra kúszott fel.

Az első kilenc hónapban az Allianz bevételei 3,2 százalékkal 92,4 milliárd euróra, működési profitja 1,7 százalékkal 8,0 milliárd euróra, adózott eredménye pedig 1,1 százalékkal 5,1 milliárd euróra csökkent.

Az Allianz arra számít, hogy idén működési eredménye a 10 és 11 milliárd euró, plusz-mínusz 500 millió euró közötti tartományban lesz.

Az Allianz árfolyama megugrott a frankfurti tőzsdén a kedvező gyorsjelentésnek köszönhetően: kora délután 2,62 százalékos pluszban, 151,65 eurón jegyezték, de napi csúcsán, 155,40 eurón 4,47 százalékos nyereségben forgott. A cég az Allianz Hungária Zrt. révén van jelen Magyarországon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK