Meglepetést okozott a forint

Különösebb indok nélkül erősödött hétfőn a hazai deviza, a háttérben a lengyel zlotyhoz kötődő ügyletek lehettek.
NAPI, 2010. október 4. hétfő, 17:01
Fotó:

Gyenge forgalomban meglepő módon erősödött hétfőn a forint - kommentálta az eseményeket Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője, aki szerint a mozgást magyarázó hír vagy adat nem látott napvilágot. Hozzátette: a dollár ugyan gyengült az euróhoz viszonyítva - a keresztárfolyam 1,3660 környékéről 1,3720-ra emelkedett -, ám ez nem indokolt volna ilyen mértékű forinterősödést.

A szakember úgy vélte, hogy egy nagyobb szereplő forint-zloty-ügyletei lendíthettek a hazai deviza árfolyamán.

A 273 forint feletti szintekről induló euró a nap folyamán 272 alatt is megfordult, délután fél öt tájban 272,60 körül volt az ár. Ugyanekkor a dollár egysége 199, a svájci franké pedig 204,30 forinton állt. Az alpesi deviza így - szemben az euróval - kissé drágult múlt péntekihez képest, ugyanis az uniós fizetőeszközhöz képest is erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.10.04 17:20

Szeptember 10 óta "vonalzó mellett" esik a zloty a forinthoz képest elképzelhető, hogy egy nagyobb hal vetett egy kósza pillantást a tankönyvi eső trendre... a végén még túl erős lesz a forint !!! halál vár az exportőrökre...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html