A Honda Motor Co, az április-júniusi negyedévben (a japán pénzügyi év első negyedében) 31,7 milliárd jen (406 millió dollár) nyereséget ért el az egy évvel korábbi 272,4 milliárd jen után. Az elemzők ezzel szemben 24,20 milliárd jen veszteséget vártak. A Honda elsősorban virágzó motorkerékpár üzletének tulajdonítja, hogy a természeti katasztrófát követő termeléskiesés ellenére is pozitív tartományban tudta tartani eredményét.

A Honda a 2012 március végén záró pénzügyi évre vonatkozó nyereség előrejelzését 230 milliárd jenre (2,9 milliárd dollár) emelte meg a még júniusban kiadott 195 milliárd jenes becslésről. A megemelt előrejelzés azonban még így is alig fele az elmúlt évi 534 milliárd jenes nyereségnek. Az elmúlt negyedévben a Honda 1,715 billió jen értékesítési árbevételre tett szert, 27 százalékkal kevesebbre az egy évvel korábbi 2,361 billió jennél. Japánban 32 százalékkal, Észak-Amerikában 36 százalékkal, Európában 21 százalékkal csökkent a forgalma.

A Honda értékesítési árbevétel előrejelzését az előző 8,3 billió jenes becslésről 8,7 billióra (112 milliárd dollár) emelte meg, ami 3 százalékkal marad el az elmúlt pénzügyi évben elért értékesítési árbevételtől. Eladási tervét a júliusban kiadotthoz képest 135 ezerrel 3,435 millió járműre emelte meg a Honda. Tavaly a harmadik legnagyobb japán autógyártó vállalat 3,215 millió autót adott el. A Honda motorkerékpár üzletága fellendülőben van, a folyó pénzügyi évben 12,7 millió darabot tervez eladni, a tavalyi 11,45 millió után. A júniusban kiadott eladási terv még 12,645 millió darabot irányzott előre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!