A Dow Jones blue chip index 2,5 százalékkal 10 ezer pont alá esett vissza, a Nasdaq és az S&P 500 is 3 százalékot bukott a kereskedés első 10 percében. Az S&P ezzel a következő, 1050 pont körüli támasszinten úgy menetelt át, mint kés a vajon.

A negatív hangulatot cask erősíti, hogy az S&P és a Case-Schiller által közösen gondozott lakáspiaci index a vártnál gyengébb volt márciusban, annak ellenére, hogy a szakértők azt várták, az állami adókedvezmények hatására stabilizálódhat a kereslet, s megállhat az árcsökkenés.

A nemzetközi hangulatot egy spanyol regionális hitelintézet, a CajaSur bedőlése határozza meg, amely felett a nemzeti bank volt kénytelen átvenni az irányítást azt követően, hogy egyesülése egy másik régiós bankkal zátonyra futott.

Tovább feszíti a befektetők idegeit, hogy Dél-Korea felfüggesztette északi szomszédjával a kereskedelmi kapcsolatokat, mire Kim Dzsong-Il a hadsereg készenlétbe helyezésével válaszolt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!