Vaszkó Szabolcs, az Erste Befektetési Zrt. elemzője elmondta, enyhe pozitív korrekciót vár: az elmúlt napokban sok negatív hír látott napvilágot, ezek mára elfogytak, miközben a piacok "túladottá" váltak. Hozzátette, mivel speciális magyar hír ma nem lesz, a BUX várhatóan együtt mozog majd az európai indexekkel.

Hasonlóan nyilatkozott Török Bálint, a Buda-Cash Brókerház elemzője, aki kifejtette: teljes mértékben a külföldi események hatnak a magyar piacra, s mivel úgy tűnik, némi korrekció lesz a nemzetközi parketten, pozitív fordulat jöhet a BÉT-en is. Aláhúzta, a piacot továbbra is alapvetően befolyásolják a nemzetközi hírek, például az, hogy mit történik Spanyolországban.

Szerdán egyfajta pánikeladások jellemezték a piacokat Amerikában és Nyugat-Európában, s estek indexek az ázsiai piacokon is.  Mások szerint sem kell csütörtökön feltétlenül további esésre számítani a nemzetközi piacokon, megnyugvás következhet, s még az is előfordulhat, hogy felfelé indulnak az árfolyamok és az indexek. Hasonlóan alakulhat a magyar piac is, mivel szerdán nemcsak BUX esett jelentősen, hanem az OTP és Mol részvény ára is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!