Megnyugszik végre a forint?

Reggel 249 forint felett tetőzött az euró árfolyama, majd mintegy két forintos sávban ingadozott a nap folyamán. A dollár átlépte a 188-as szintet. A hétvége remélhetőleg megnyugvástz hoz a piacon.
Kummer Krisztián, 2004. december 10. péntek, 16:08
Fotó:

Pénteken kora reggel 249,15-ön tetőzött az euró árfolyama a bankközi devizapiacon, majd a nap előrehaladtával jojózásba kezdett. A kurzus járt 247,30 forinton is, ám ez a szint - akárcsak csütörtökön - kemény ellenállásnak bizonyult. Az ellenállás másik végét a 249 forint körüli szint jelentette, melyet csak a tengerentúli befektetők segítségével sikerült volna áttörni, ám szerencsére ők a forintvevői oldalon tűntek inkább fel. A dollár árfolyama 188 forint fölé került és ott is ragadt, péntek délután 188,3-en állt a mutató - mondta el Kolba Miklós, az ING Bank üzletkötője, aki szerint inkább technikai okai voltak a hazai fizetőeszköz gyengülésének.

Kolba szerint az év vége közeledtével egyre nagyobb a piacon a likviditáshiány, ami teret engedhet a spekulánsoknak, és nem szabad arról sem elfeledkezni, hogy december 20-án ismét dönt az alapkamatról a Monetáris Tanács: a lépéstől egyértelmű kamatvágást vár a piac. A szakember véleménye szerint a hétvége remek lehetőséget nyújt a befektetők számára, hogy végiggondolják pozícióikat, s hétfőn ennek megfelelően rendezzék soraikat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK