Megosztott volt a mezőny Budapesten

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 9,22 pontos, 0,03 százalékos csökkenéssel, 36 803,02 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 8,3 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.
Szász Péter, 2017. augusztus 14. hétfő, 18:02
Fotó: Napi.hu

Jó volt a hangulat a nemzetközi részvénypiacokon, a német piacon 1 százalék feletti emelkedés volt és az amerikai is közel 1 százalékos emelkedéssel kezdte a kereskedést - mondta Sándor Dávid, a KBC Equitas vezető elemzője az M1-en. Az elemző szerint a múlt hét második felében az észak-koreai és amerikai "kommunikációs adok-kapok" ráijesztett a befektetőkre, de a hétfői kereskedés alapján mostanra eltűnt az ijedtség.

A magyar piacon megosztott volt a mezőny, a Richter és a Magyar Telekom jól teljesített, a Mol stagnált, az OTP ára pedig csökkent. Hozzátette, az OTP gyengülése azért is érdekes, mert a nap elején az egyik külföldi nagy befektetési ház vételre ajánlotta ügyfeleinek a magyar bankpapírt, és 12 ezer forint feletti célárat határozott meg. Hozzátette, az OTP ára a nyári hónapokban nagy mértékben emelkedett, nem csoda, hogy van egy kisebb negatív korrekció.

A Mol 10 forinttal, 0,04 százalékkal 23 310 forintra erősödött, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 80 forinttal, 0,80 százalékkal 9920 forintra csökkent, forgalmuk 3,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,85 százalékkal 475 forintra nőtt, forgalma 284,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 40 forinttal, 0,62 százalékkal 6500 forintra emelkedett, forgalmuk 2,1 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK