Nem volt tartós a 275 forint alatti euróárfolyam, csak "bepillantottunk" alá - fogalmazott Csajbók Róbert, az ING devizakereskedője. Az eurót 276,50/60 forinton jegyezték szerda délelőtt, míg a svájci frankért 230,30, a dollárért pedig 221,90 forintot kértek a devizapiacon tíz óra után nem sokkal. Az euró árfolyamában a 275-ös szint továbbra is tartani fog, valószínűleg nem fog áttörni a tréder szerint, míg a másik oldalon 280 forintnál lehet a sáv széle.

A hangulat alapvetően bizakodó, a piac még mindig bízik egy esetleges őszi IMF-alkuban. Hasonló a helyzet az euró/dollárnál is, az árfolyam továbbra is a keddi, egyebek mellett a forintot is magával húzó erősödéssel elért 1,247 körül tartózkodik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!