Megrázta a piacokat a GDP-adat - zuhan az OTP

Gyengülni kezdett a dollár arra a hírre, hogy a várnál alacsonyabb lett az első negyedéves GDP Amerikában.
NAPI, 2011. április 28. csütörtök, 14:40
Fotó:

Az euró/dollár árfolyama a megelőző 1,4790-ről 1,4810-re emelkedett a közzétételt követően, az S&P Futures 1349,5 pontra süllyedt a reggeli 1356-tal szemben.

A forint nem reagált különösebben, a hazai deviza gyengülése már korábban megtörtént. Jelenleg 264,4 körül áll az euró jegyzése.

A magyar részvénypiac viszont megsínylette a gyenge adatot, az OTP a korábbi 6385 körüli szintről hirtelen 6330 forintig esett, jelenleg 6340 forint körül próbál stabilizálódni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK