Szerinte számos lehetőség áll előttük a Yahoo felvirágoztatására, ezek egyike az értékesítés. Ezzel egyidejűleg az Alibaba Group Holding Ltd., Kína legnagyobb elektronikus kereskedelmi portálja megerősítette, hogy továbbra is érdeklődik a Yahoo iránt. Az amerikai vállalat 2005-ben egymilliárd dollárt és kínai divízióját adta az Alibaba 40 százalékáért, ám az azóta nagyra nőtt vállalat most kész arra, hogy megfordítsa a tulajdonosi viszonyokat. A Yahoo piaci értéke jelenleg 20 milliárd dollár. A cég 2008-ban visszautasította a Microsoft 47,5 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát, akkor Yang volt a Yahoo vezérigazgatója. A redmondi szoftverfejlesztővel később technikai megállapodást kötöttek, amit nemrégiben hosszabbítottak meg 2013-ig. Yang szerint kérdés, mit szólna a Microsoft ahhoz, ha partnere új kezekbe kerülne. Az Alibabán kívül - amely esetleg más technológiai cégekkel együtt indulna vállalatért - tőketársaságok érdeklődnek a Yahoo iránt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!