Megszólalt a guru: Igazi összeomlás jön

Az amerikai részvényeket shortolni kell, az orosz és a japán részvények viszont vonzók Jim Rogers szerint. A legendás befektető figyelmeztetett, ha jön az újabb összeomlás, az nagyobb lesz, mint ahogy azt most elképzeljük.
portfolio.hu, 2016. augusztus 30. kedd, 08:45
Fotó: Reuters

Befektetési szempontból az amerikai részvénypiac most a legrosszabb választás. Sőt, ez az a piac, ahol az árfolyamok a legmagasabban is vannak. Ehhez képest más piacok, mint Japán, vagy Oroszország sokkal jobban néznek ki, mivel jóval többet estek.

Rogers, aki még Soros György mellett a Quantum Fund alapítója volt, úgy véli, az amerikai részvényeket shortolni kell, Japánnal és az orosz piaccal viszont nem ez a helyzet. Az előbbi már 75 százalékot esett a csúcsokról. Ki akarja shortolni az orosz részvényeket? Én veszek - jegyezte meg.

Kína kapcsán is optimista a befektetési szakember, melyet egész egyszerűen a 21. század legfontosabb országaként jellemzett. Figyelmeztetett azonban, hogy a kínai fejlődés útja göröngyös lesz.

Rogers még Észak-Koreáról is pozitív gondolatokat osztott meg, szerinte egy nap nagyon gazdagok lennénk, ha betáraznánk az ország fizetőeszközéből.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK