Kedd délelőtt 286,75-ig erősödött a forint az euróval szemben, ez közel egy százalékkal volt alacsonyabb az előző napi értéknél. A magyar deviza egyébként öt hónapja nem volt ilyen erős. A dollárral szemben 221,91-ig erősödött a hazai fizetőeszköz, míg a svájci frank 229,13 forintba került. A nemzetközi piacon az euró alig mozdult a dollárral szemben, 1,29265-nél állt az árfolyam, miközben a svájci frank bő fél százalékkal erősödve 1,25163-nál állt.

kora délután a forint szempontjából az MNB aktuális kamatdöntő ülése lesz a legfontosabb, a várakozások szerint újabb 25 bázisponttal csökkenti az alapkamatot a Monetáris Tanács. A jelek szerint a befektetőket nem riasztja el a csökkenő kamatfelár, továbbra is vonzó a forint szemükben.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!