A legnagyobb elmozdulást produkáló részvények a gyógyszergyártók és a bányatársaságok voltak. A gyógyszercégek jelentős veszteséggel fejezték be a napot, a befektetők ugyanis arra számítanak, hogy a demokraták győzelmével végződő amerikai kongresszusi választás után kedvezőtlenebb piaci környezet alakulhat ki. Közel két százalékkal értékelődött le a GlaxoSmithKline és az AstraZeneca. Rosszul szerepeltek a bányatársaságok is, az Anglo American és a BHP Billiton több mint két százalékkal gyengült. Eredményes napot zártak az olajipari társaságok, ami az energiahordozó felértékelődésének volt köszönhető, a Total árfolyama közel egy százalékkal emelkedett.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!