Frankfurtban 0,2, Londonban 0,3, Párizsban pedig 0,8 százalékkal süllyedt az irányadó mutató.

A befektetők több kedvezőtlen társasági eredményszám mellett a csalódást keltően alacsony amerikai GDP-adat miatt is óvatosabbakká váltak. A várakozásoktól elmaradó gyorsjelentése miatt veszített jelentősen árfolyamából a francia PPR, amelynek kötelékébe a Gucci is tartozik, de a Total is hasonlóan járt. A bankok és egyéb pénzintézeti részvények a leginkább ütött szektorok közé tartoztak.

Ezzel együtt az egész hetet tekintve korántsem ilyen sötét a kép, az európai piacok az elmúlt öt hónap legjobb teljestményét nyújtották. Az Európai Központi Bank (ECB) jövő heti monetáris testületi ülése után ugyanis a remények szerint újabb gazdaságélénkítő intézkedéseket jelenthet be Mario Draghi elnök.

A spanyol IBEX az átlagnál nagyobbat veszített előző napi záróértékéből, miután a kormány bejelentette, a korábbiaknál élesebb gazdasági visszaesésre számít idén, és ezért a költségvetési hiánycélját csak később tudja az uniós kritériumoknak megfelelő szintre szorítani. Ezúttal Brüsszel ismét nagyvonalúbb oldalát mutatta, és támogatásáról biztosította az időt kérő országot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!