Megtörtént az első komolyabb Alteo részvénytranzakció

Összesen 112 088 darab Alteo részvényt vásároltak tőzsdén kívüli ügylet keretében a cég vezetői a fő tulajdonos Wallis Asset Management Zrt.-től - jelentette be a társaság kedden a BÉT honlapján.
NAPI, 2010. december 28. kedd, 14:37
Fotó:

A mostani tranzakciókig a Wallis birtokolta egy részvény kivételével a cég összes részvényét. Az egy darab a cég vezérigazgatójának Chikán Attilának a tulajdonában volt, aki most 51 014 darabot vásárolt még. Ezen kívül a cég elnöke Kaderják Péter, 7185 darab részvénnyel lett gazdagabb. Az igazgatóságból Fodor Bea Emőke, 21 555 darabot vett, míg Tasnádi-Tulogdi Levente, az ALTEO műszaki igazgatója szintén ugyanennyi részvényt vásárolt. Kis Gergely, a villamos energia kereskedelmi igazgató 10 778 darab papírt vett a bejelentés szerint.
A részvényeket mindenki 1135 forintos részvényenkénti áron vette.
Az adásvétellel egyidőben a WALLIS vételi jogot, az új tulajdonosok pedig eladási jogot szereztek a most eladott részvényekre. A vételi jog legkésőbb 2013. február 11-ig, az eladási jog legkésőbb 2012 december 31-ig áll fenn. A vételi jog csak bizonyos feltételek mellett gyakorolható, a mostani vételáron plusz megnövelve a kamatidőszak első napján érvényes 5 százalékkal növelt jegybanki alapkamattal. A kamatidőszak 3 hónap. A feltételeket a közlemény nem részletezi, de az új részvényeseknek a Wallissal együtt kell szavazni, így a szavazati jogok számában változás nem történt.
Az Alteo részvények bevezetése óta a tőzsdén egyetlen darab részvényt sem adtak még el, és ez a mostani bejelentés fényében sem valószínű, hogy változni fog.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK