A Concorde Call által idézett elemzés szerint a brókercég szakértője a mai reggel 8000 ezer forint körül nyitó magyar bankpapír célárfolyamát a korábbi 8743 forintról 9494 forintra emelte, mondván az OTP alulértékelt régiós társaival szemben. Az elemző úgy véli, az OTP a részvényesek szempontjait leginkább figyelembe vevő kelet-európai bank, a vezetés jelentős értéket kötött le a cégben, a bankcsoport nem hajlandó irreális árakon akvizíciót végrehajtani, ezért licitálják túl az különböző bankeladások során. A növekedés híján az OTP költségcsökkentésen és tőkemegtérülésen dolgozik majd. A 2006-os terveit a banknak könnyedén kell majd teljesítenie, azonban 2007-2008 kemény időszak lesz, amikorra egyszámjegyű eredménynövekedést várnak egy jellemzően a költségvetési szigorítás alatt vergődő gazdaságban - fogalmaz a Morgan Stanley szakértője. Az OTP egyébként nem csak a Morgan Stanley-nél nyerő. Az utóbbi napokban két másik bank is kedvező elemzés adott ki a magyar pénzintézetre vonatkozóan. A HSBC 10 132 forintról 11 194-re emelte az OTP Bank részvényeinek célárát, "felülsúlyozás" ajánlásának megerősítése mellett; majd a Citigroup következett, amely 8700 forintról 9000 forintra emelte a célárat, s vételre javasolja a részvényt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!