A vártnál rosszabb lett a német beszerzési menedzserindex nyomán (a szolgáltatószektor indexe 51 helyett 49, a feldolgozóiparé 49 helyett 47,9 pontra süllyedt, ami mindkét ágazatban a kibocsátás csökkenését jelzi, hiszen a vízválasztó 50-es szint alatt van) gyengült az euró a dollárral szemben, illetve az ilyenkor általános forgatókönyv szerint a forint is az euróhoz viszonyítva.

Az EUR/USD 1,3080-ról esve 1,30 alá is benézett, míg az EUR/HUF 299,30-ról 299,80-ig szaladt fel. A mai MNB-kamatdöntés előtt a 300-as szint mágnesként tartja a forintot - kommentálta az eseményeket Csajbók Róbert, az ING Bank üzletkötője. Hozzátette: röviddel a német adatok közlése után a dollár egysége 230,80, a svájci franké 245,90 forinton állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!