A magyar részvényindex kedden is alulteljesítő volt a nyugati társaihoz képest, a BUX értéke 0,3 százalékot esett, ennek hátterében profitrealizálások állhattak azt követően, hogy a hazai index több mint 1500 pontot erősödött az elmúlt hetekben.

A Mol árfolyama 3,6 százalékot esett, ugyanakkor ma már az 590,1 forintos osztalék nélkül forogtak a vállalat papírjai, így, ha a tegnapi záróárfolyamból (13 700 forint) levonjuk ezt az összeget, akkor 13 110 forintot kapunk (kerekítve). Ehhez képest a Mol papírjai 13 200 forinton fejezték be a kereskedést, vagyis az osztalékot is figyelembe véve valójában emelkedett az árfolyam.

A leggyengébben teljesítő magyar blue chip az OTP volt, a bankpapír árfolyama több mint 1,5 százalékot esett azt követően, hogy a várakozásoknak megfelelően 10 bázisponttal csökkentette irányadó kamatát az MNB.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott a hétfői záróárfolyamához képest, míg a Richter árfolyama 0,2 százalékot erősödött.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!