Jelentősebb papírként szerepel még a kosárban a Richter (19,36 százalékos súllyal). Az indexből tavasszal kiesett Prímagázt és Mezőgépet október elejétől követi a Graboplast is, így már tizenhétre fogyatkozik az indextagok tábora. A Graboplast, köszönhetően a Wallis és a menedzsment nyilvános ajánlatának ugyanakkor várhatóan nem követi a Prímagáz sorsát, a palackosgáz-szolgáltató árfolyamának ugyanis tavasszal a kosárból való kikerülés miatt papírjaiktól szabaduló indexkövető befektetők eladásai adták meg a kegyelemdöfést. A négy, nagy súllyal szereplő blue-chipen kívül egyébként egyedül az Egis szerepel még viszonylag számottevő, majdnem 5 százalékos súllyal, a többi papíré jellemzően egy százalék alatti vagy azt csak minimálisan haladja meg. A K tényezőnek a meghatározására szeptember 28-án kerül sor az aznapi adatok alapján, amit a BÉT titkársága a következő munkanapon hoz nyilvánosságra.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!