Megveszi a PP a Conocót

A vasárnap éjjel létrejött megegyezés szerint a Phillips Petroleum 15,2 milliárd dollár értékű - teljes egészében részvénycserés - tranzakcióban felvásárolja a szintén amerikai Conoco Inc. olajtársaságot. A pénteki záróárak alapján a cserearány nem tartalmaz prémiumot.
Madarász János, 2001. november 19. hétfő, 09:59
Fotó:

A létrejövő cégben a PP 56 százalékot birtokol, a fennmaradó részt pedig a Conoco tulajdonosai ellenőrzik majd. A kiadott közlemény szerint az akvizíció az olaj árának esésére adott válasz, és mindkét cégnek előnyös a szinergiákból adódó költségmegtakarítás. Az ügylettel a legnagyobb amerikai olajfinomító, és a világ hatodik legnagyobb olajtársasága jön létre, amely az USA-ban a harmadik számú.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK