Melyik a legjobb elektronikai márka Kínában?

A felhasználók szavazata alapján a Huawei bizonyult a legjobb elektronikai márkának Kínában a Best Brands 2016 felmérésében - adta hírül a cég.
MTI, 2016. december 13. kedd, 14:17
Fotó: Reuters

A GfK piackutató vállalat és a Serviceplan Group kommunikációs ügynökség Best Brands listája 2004 óta állítja össze rangsorát a világ legismertebb márkáiról. Kínában 2014 óta végeznek felméréseket, és az idén első alkalommal a felhasználók véleménye alapján is összeállították a legjobb márkák rangsorát.

A Huawei a Best Brands fogyasztói elektronikai cikkek kategóriájában a felhasználók szavazatai alapján olyan neveket előzött meg Kínában, mint az Apple, vagy a Canon.

Amellett, hogy az okostelefon-piacon a gyártók rangsorában a Huawei mindössze öt év alatt került be a három legnagyobb közé, maga a márkanév is folyamatosan halad előre a márkaérték- és az ismertségi listákon. A világ legértékesebb márkaneveiről összeállított BrandZ Top 100 listán például az idén 20 helyet lépett előre az 50.-re, az Interbrands globális ranglistáján pedig 16 helyezéssel lépett feljebb a 72.-re.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK