Mérsékelten gyengült a forint pénteken reggel, röviddel 7 óra előtt az euró 273,72 forint volt a csütörtök késő esti 273,29 forinttal szemben a londoni bankközi devizapiacon, egy héttel ezelőtt még 282,34-es szinten állt a keresztárfolyam.

A dollár-forint árfolyam 217,35-re csökkent a csütörtök esti 218,09 forintról. A cseh koronához képest az euró pénteken reggel 0,18 százalékkal, 25,33-as szintre gyengült, a zlotyi-euró keresztárfolyam pedig 0,08 százalékkal 3,9480-ra.

Szakértők a forint erősödésére számítanak a pénteki kereskedésen, amihez hozzájárulhat, hogy várhatóan tovább gyengült az éves szintű infláció Lengyelországban, illetve a szerdán ismertetett, vártnál kedvezőbb magyar GDP-adat is.

Elemzők szerint, amennyiben az euró a 271,40 forint ellenállási pont alá kerül, akkor akár 270 forintig is eshet árfolyama.

Az euró árfolyama tizennégy havi mélypontra esett vissza csütörtök este a New York-ban, az euróövezeti országok gazdasági nehézségeivel kapcsolatos aggodalmak hatására. Egy euró 1,2520 dollárt ért az előző esti 1,2615 dollárral szemben, ami tavaly március eleje óta a legalacsonyabb szintet jelenti. Hétfőn még - az EU-s pénzügyminiszterek 750 milliárd eurós mentőcsomagról szóló megállapodásának hírére 1,3048-as szintre erősödött az euró a dollárral szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!