Mélyponton a brit infláció

Májusban év/év alapon 1,8 százalék lett a brit maginfláció, szemben az áprilisi 2,3 százalékkal, illetve az elemzők által várt 2 százalékkal.A kormány 2,5 százalékot tűzött ki célul középtávra a Bank of England elé.
Szabó Márta, 2002. június 18. kedd, 10:51

Az 1,8 százalék történelmi mélypontnak számít a mérés kezdete, 1975 óta, utoljára tavaly novemberben süllyedt a mutató eddig a szintig. A teljes infláció - ebbe beleszámolják a jelzálogköltségeket is - 1,1 százalékra esett vissza 1,5-ről, mindkét mutatót a szezonális élelmiszerárak esése befolyásolta leginkább. Elemzők szerint az infláció csökkenése, ha átmenetileg is, de megnehezítheti a BoE számára, hogy a jövő hónapban megkezdje a kamatemelési ciklust.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK