A Dow Jones blue chip index esése fél órával a kereskedés indulását követően megtorpant, miután a mutató 62 pontot esett az első negyed órában. A DJIA 0,4 százalékkal csökkent. Az S&P 500 7 pontos csökkenést regisztrált az első percek után, fél órás kereskedést követően 0,5 százalékos mínuszban volt. A Nasdaq 0,5 százalékkal járt lejjebb a csütörtöki záróértékénél. A MarketWatchnak nyilatkozó szakértők szerint a kockázatkerülés egyik legfőbb oka a kínai jegybank kamatemelésről és a kínai pénzintézetek számára előírt kötelező tartalék mértékének emeléséről szóló döntése volt, ám a kereskedés hangulatára továbbra is nagyban rányomja bélyegét az eurózóna peremországainak fizetésképtelenségéről szóló spekulációk. A szektorok teljesítményét szemügyre véve jól látszik, hogy továbbra is jelentős az eladói nyomás a Fed újabb ösztönző programjának kihirdetése után jócskán felértékelt bankpapírok között, de az olaj árfolyamának elmúlt heti csökkenése miatt az energiaszektorban is megindult a kitárazás.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!