A Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe délután fél kettő felé közeledve 21 570 pont körül, 1,8 százalékos gyengülést mutatott, ami gyakorlatilag napon belül a legalacsonyabb pont. A vezető részvények között az OTP Bank papírja vezeti az esést, 2,8 százalékkal 5830 forintig süllyedt a jegyzése; forgalma közelítette a 17 milliárd forint volt. A bankpapír a nap elején még 6020 forinton is forgott, majd 5819 forintig ereszkedett - innen korrigált minimálisan. A második legrosszabb teljesítményt, közel 2 százalékos esést a Richter mutatta. A gyógyszerpapír jegyzése 40 200 forint körül állt. Jelentősen, 1,5 százalékkal mérséklődött a Mol jegyzése is, így 17 480 forinton forgott kora délután. Az Mtelekom 0,6 százalékkal gyengült, az Egis hasonló mértékben veszített árfolyamából.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!