Az ázsiai részvénytőzsdék a nap elejének némi bizonytalankodása után határozott emelkedéssel zárták a napot. A jen viszonylagos gyengesége hátszelet adott az exportőröknek: a Sony és a Panasonic például a két százalékot meghaladó mértékben drágult. A Canont jó gyorsjelentése lökte négy százalék feletti pluszba. A tokiói Nikkei tőzsdeindex 1,9 százalékkal erősödött, a szélesebb körű Topix 1,7 százalékkal ment feljebb. A hongkongi Hang Seng 0,6 százalékkal nőtt, a tajvani Taiex 0,3 százalékkal araszolt feljebb. A koreai Kospi lényegében stagnált: 0,1 százalékkal volt tegnapi értéke felett.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!