A piac a múlt heti súlyosabb esést követően a héten felfelé vette az irányt. Az emelkedés ereje azonban lényegesen kisebb, mint  az esésé. Érzékeltetésképpen csak a múlt pénteki esés ledolgozásához például az amerikai vezető piacoknak 4-5 nap kellett, ráadásul csökkenő forgalom mellett. Emellett pedig az emelkedő trendcsatornába sem sikerült még visszatérni (S&P 1070 felett), de még ha ez sikerülne is, akkor is könnyen megállhat a lendület a korábbi lokális csúcsok alatt, mely szintén negatív indikációt jelentene. Tehát a fennálló kockázatokat tekintvetovábbra sem tartjuk valószínűnek, hogy minden visszatér a

korábbi kerékvágásba.

Ennek megfelelően tehát továbbra is ajánlott az óvatosság, nem ajánlott long pozíció nyitása - írja hétvégi elemzésében a Raiffeisen Bank. A jövő héten gyakorlatilag nem várható érdemi impulzus. A hazai piacon az OTP erőteljesen visszapattant az 5000 körüli ellenállásokról az 5500 forintos szintek azonban masszív ellenállás lehet felfelé.

Amennyiben az S&P a fent említett szint fölé tudna emelkedni, elvileg 5800-ig nyílhat tér a papírban, a fent említett kockázatok azonban itt is igazak. Véleményünk szerint továbbra is inkább az 5000-es szintek lesznek veszélyben rövid időn belül. A cég jövő hét pénteken teszi közzé gyorsjelentését, a számok várhatóan kevés meglepetést hoznak, annál érdekesebb lehet a portfolió minőség, különösen Ukrajnában. Ebből a szempontból könnyen elképzelhetőnek tartunk negatív meglepetést is.

A hét egyik vesztese az Egis lett, amely profit warningot tett közzé, a piaci konszenzustól jelentősebben elmaradó negyedéves számok miatt. a bank elemzői szerint ugyan nem nagy meglepetés az eredmény (ld. Company Update), a papír azonban a várakozásoknak megfelelően a 18 500-as támaszokig zuhant vissza. Lefelé 17 000 környéke lehet a következő megálló. Az Egis híre az egyébként erős Richter-t is magával rántotta,

mellyel behalt a korábbi kitörés. Könnyen visszaeshet a már korábban többször említett 38 500-as kulcstámaszok környékére. A keddi gyorsjelentés már valószínűleg semleges hatással lehet. Az előző napok esését sem a Mol, sem pedig az MTelekom nem tudja kiheverni.

Utóbbiban könnyen eleshetnek a 750 körüli ellenállások, 720 környékére taszítva a papírt. Nem kedvez a papírnak az sem, hogy ismét felvetődött az osztalékkifizetés csúszásának a lehetősége. 

Mindezek alapján nagyobbak a lefelé mutató kockázatok a jelen állás szerint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!