Az elképzelések szerint összesen 34,5 millió részvényt dobnának piacra 16-19 euró közötti áron. Ebből 8 millió új, míg 22 millió saját részvény lenne, ha azonban a jegyzés során ez nem bizonyulna elegendőnek, további 4,5 millió részvényt "szabadítanak föl". Ezzel együtt is a Metro 40,5 százalékos részesedést meg kíván tartani a Praktikerben. A tervek szerint a Magyarországon 15 áruházzal rendelkező barkácslánc papírjaival november 18-án kezdenének kereskedni. Összességében a Metro papírjai nem szerepelnek valami jól a frankfurti tőzsdén, ugyanis míg a DAX idén 18 százalékkal emelkedett, addig a kereskedelmi hálózat részvényei 8,5 százalékkal olcsóbbak lettek.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!