Meredeken esett az OTP

Bár a kereskedés elején még a pozitív tartományban is járt, délutánra vaskos mínuszt hozott össze a BUX, miután a nyugat-európai részvénypiacokon fokozatosan elromlott a hangulat. Az index 26 209 ponton állt nap végén, 1,4 százalékkal a pénteki záróértéke alatt.
NAPI Online, 2007. november 19. hétfő, 17:34
Fotó:

A vezető részvények közül egyedül a Mol tudott ellenállni az eladói nyomásnak, az olajpapír árfolyama elsősorban a kereskedés végén érkező vételi megbízásoknak köszönhetően a pozitív tartományban zárt: az utolsó részvények 0,4 százalékos pluszban, 25 945 forinton cseréltek gazdát. A blue chipek befektetői közül a legrosszabbul az OTP tulajdonosai jártak, a bankpapír - összhangban a nyugat-európai szektorhangulattal - meredeken esett, különösen az amerikai piacok nyitását követően erősödött föl az eladói nyomás. A bankrészvény árfolyama végül 2,7 százalékkal 8579 forintra süllyedt.

Hasonló mértékű veszteséget voltak kénytelenek elkönyvelni a Richter-tulajdonosok, a gyógyszergyártó jegyzése 2,3 százalékkal 38 785 forintra esett, miközben az Egis 0,5 százalékkal 20 100 forintra erősödött. Kisebb veszteséggel megúszta a napot a Magyar Telekom, a cég részvényei 0,7 százalékkal 919 forintra gyengültek.

A közepes kapitalizációjú papírok közül jókora esést szenvedett el az FHB és a Fotex, előbbi 5,6 százalékkal 1700 forintra, utóbbi 4,4 százalékkal 900 forintra zuhant. Az Orco még ennél is rosszabb teljesítményt nyújtott, az ingatlanhasznosító részvénye közel hat százalékkal értékelődött le. A skála másik oldalán, a nyertes részvények között a Linamart és az Állami Nyomdát érdemes megemlíteni, a gépgyártó - igaz alacsony forgalom mellett - 8,8 százalékkal 3498 forintra, míg a nyomdarészvény 2,2 százalékkal 13 640 forintra drágult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK